Key take aways fra Websummit 2017

Er du bare det mindste interesseret i teknologi inden for enten sundhed, marketing, musik, samfund, iværksætteri, gaming eller sport, så er Websummit helt sikkert et besøg værd for dig!

En kæmpe messe med konferencer, paneldebatter, udstillinger, sparring og meget mere. Og selvfølgelig 60.000 tech-interesserede deltagere😄

I dette blogindlæg vil jeg:

·     Kort beskrive min grund til at tage afsted

·     Uddybe mine key take-aways

·     Liste mine anbefalinger til dig, der overvejer at tage på Websummit 2018

Min grund til at tage af sted

Hvis jeg skal beskrive mig selv med ét ord, så må det være NYSGERRIG!

Jeg er selvstændig og har valgt at bruge denne frihed/mulighed til at gøre det, jeg elsker mest! At sætte mig ind i emner jeg ikke ved noget om og hele tiden udforske alt det nye😃 Nok også derfor jeg er endt inden for den digitale verden..

Derfor skulle jeg selvfølgelig også på verdens største (ifølge Inc.) tech messe Websummit i Lissabon.

Key take-aways

Jeg er overbevidst om, at der er 60.000 opfattelser af, hvad der var det mest essentielle på Websummit 2017. Derfor at dette blot min oplevelse at det mest interessante. Og det er med udgangspunkt i min kærlighed for den gode historie, marketing og teknologi brugt af masserne. Jeg lyttede til 1 mio gode pointer, men det er de her, der står klarest for mig.

I kort form:

·     Women in tech – mere diversitet og mangfoldighed

·     Flying cars – Ubers flyvende taxier kommer i 2020

·     Intelligente robotter og algoritmer – lad os undgå at de ødelægger vores verden

·     Kreativitet eller data – “fuck data and give me a great idea instead”

·     More voice – en mere naturlig tilgang til digitalisering

·     Content, målgruppe og hjerte – storymaking over storytelling

·     VR og AR – tager fart, når brands forstår at lave godt interaktivt indhold

Women in tech

Jeg havde slet ikke set det komme..

At stort set hvert oplæg på Websummit på et eller andet tidspunkt bragte spørgsmålet på banen :

”How do we get more women and diversity in tech?”

Og til forskel fra herhjemme, så var diskussionen og tonen positiv og fremadskuende. Alle havde fokus på målgruppen. Hvis vi skal lave produkter, der matcher målgruppen, som er mangfoldig, så skal vores virksomheder selvfølgelig også være mangfoldige!

Jeg er sikker på, at Websummit selv havde taget aktivt stilling til dette og valgt at gå forrest.

I paneldebatter var der ALTID både kvinder og mænd på scenen. Uanset emnet!

Der var lavet et specielt område for Women In Tech, og det var muligt for kvinder at købe billetter til at lavere pris for at få flere med.

Derfor føltes det faktisk som om at kønsfordelingen på Websummit 2017 var (næsten) lige😃

Hvis du vil have noget andet, så må du GØRE noget andet!

Flying cars

Uber vil gerne løse et af de store problemer i alle storbyer – alt for mange biler i byerne. De begyndte med UberX, som er privat biler, der kan fungere som taxi. UberPool er samkørsel, hvor mennesker kan køre sammen.

I 2020 kommer UberAir, der er flyvende taxier. En sammensmeltning af en helikopter og et rutefly. Det skal være nemmere at komme fra A til B. Prisen skal være den samme som at eje sin egen bil.

Intelligente robotter og algoritmer

Udviklingen af både robotter og algoritmer er eksponentiel i forhold til menneskets udvikling. Potentialet for at lave robotter, der er meget klogere end mennesker, er nært forestående.

Mange oplæg på Websummit 2017 handlede derfor om, hvordan sørger vi for at robotter og algoritmer får menneskelige værdier – lige fra krigsførelse til journalistik.

Jared Cohen fra Google Jigsaw mener at al krig i fremtiden vil begynde som cyberwar.

Mike McCue, der er Co-founder of Flipboard mener, at professionelle redaktører og journalister er den eneste løsning på, at fake news kan holdes nede.

Margrethe Vestager udtalte

”I dag behøver vi ikke algoritmer til at komme på gode idéer for os. Vi skal bruge teknologi til at skabe tillid og troværdighed!”

Kreativitet eller data

Alle snakker om big data og small data i dag. Og lade data afgøre content.. Men dræber det kreativiteten? Flere influencers nævnte, at de ikke lader sig særligt påvirke af data, men derimod laver content fra hjertet – hvilket også er det, deres følgere er vilde med.

John Hagerty fra BBH – en grand old man i marketing & advertising, sagde ordret

“fuck data and give me a great idea instead”!

More voice

Ifølge Amazon er voice en meget mere naturlig og menneskelig faktor i digitaliseringen, som for alvor vil tage teknologi mainstream. Fordi Amazon tror, at voice er det næste, har de lavet en voice interface, der er open source, som kan bruges af alle og integreres i alle systemer og platforme.

Content, målgruppe og hjerte

Vi taler ikke hele tiden om os selv i virkeligheden, så selvfølgelig skal vi heller ikke gøre det på sociale medier.

”Its about them, not us!”

Mange af oplægsholderne og paneldebatterne på marketing og content scenerne påpegede endnu engang, at brands og virksomheder skal blive bedre til at lave indhold, der handler om målgruppen og ikke dem selv.

“Humanity, interaction and personalization will help breaking through the noise”.

Det handler for brands om at skabe historie i stedet for blot at fortælle historier. Marketingguruerne mente selvfølgelig også, at :

”Marketing is what saves brands”

VR og AR tager fart

Men først når brands forstår, at lave indhold som er spændende for masserne. Film og spil som kan bruges i alle aldre både hjemme i stuerne, i centre og spillearkader.

Gode råd til Websummit 2018

1.    Sæt dig ind i programmet, inden du tager afsted og beslut, hvad du gerne vil have med derfra.

2.    Se helst flere oplæg på én scene, når du er der. Der kan være langt imellem de forskellige scener og oplæggene er kun 15-25 min lange, så du kan hurtigt komme til at bruge al din tid på at løbe mellem hallerne.

3.    Se oplæg, du ikke havde tænkt dig at overvære. Det er ofte her, du virkelig lærer noget nyt.

4.    Tag de bløde gå-sko på.

5.    Beslut dig for, om du er der for messen i dagtimerne eller networking i aftentimerne. Vil du bo ude ved messen, være i kort gå afstand til konferencerne og have langt hjem fra byen om aftenen? Eller vil du bo midt i bylivet og have lang transport til messen?

6.    Tjek de nye start-ups ud – der er mange skøre ting på vej.

7.    Forbered dig på, at der er VIRKELIG mange mennesker.

Websummit 2017 blev forbløffende godt afviklet! Der er syret mange mennesker, men alligevel er sikkerheden og afviklingen i top! Speakerne på scenen er de fremmeste i verden fra tech-virksomhederne, er top-professionelle og meget inspirerende at lytte til.

Jeg kan virkelig anbefale Websummit!